Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Beltéri burkolatok falra: tippek és ötletek, hogy stílusos legyen a belső tér

Beltéri burkolatok falra: tippek és ötletek, hogy stílusos legyen a belső tér

Ahhoz, hogy valaki stílusos belső teret hozhasson létre, több mindenre kell ügyelni. Nem mindegy, hogy milyen bútorokat, kiegészítőket, dekorációkat használunk, de ami talán még lényegesebb, hogy az egyes elemek mennyire strapabíróak. Amennyiben védelemről van szó, abban az esetben remek megoldást nyújthatnak a beltéri burkolatok falra, hiszen ennek köszönhetően nem kell állandóan a festék állapota miatt aggódni. 

Ebben a cikkben elárulunk pár tippet és ötletet, hogy még stílusosabb legyen a belső tér kialakítása. 

Mire figyeljünk az átalakítás során?

A webáruházunkban kapható burkolatok nagy szerepet játszanak az otthonunk elegánssá tételében. Persze itt sem mindegy, hogy milyen stílusban és színben választjuk ki az elemeket. Ahhoz ugyanis, hogy a belső tér egységes legyen, fontos a kiegészítőket és a bútorokat összehangolni egymással. Ne felejtsük el azt a tényt sem, hogy a világosabb színek optikailag nagyobbnak mutatják a teret, míg a sötétebb árnyalatok inkább melegebb légkört teremtenek. 

Másik lényeges szempont a burkolatok textúrája, hiszen ez szintén hozzájárul a lakás egységes stílusához. Nem mindegy, hogy tégla, kő, esetleg fa textúrában gondolkodunk, hiszen mindegyik megoldással más végeredményt kaphatunk. A természetesség jegyében azonban a legjobb választás a fa, hiszen ez nemcsak letisztult, de klasszikus hatást is kelt. 

 

Beltéri burkolatok falra

A fali beltéri burkolatok olyan lakberendezési elemek, amelyeket a legtöbb esetben a falak védelmére és stílusosabbá tételére használnak. Emellett nem ritka az sem, ha valaki a mennyezet burkolására is ezeket használja fel a nappaliban vagy a hálószobában. Bár a legtöbben még mindig inkább a falak átfestésével oldják meg a hibás falfelületeket, a felújítást és az átalakítást, ezek a díszítő elemek sokkal jobb megoldásnak bizonyulhatnak. 

Amellett, hogy a beltéri falburkolatok növelik az ingatlan értékét, óvják a falakat a sérülésektől, foltoktól és szennyeződésektől. Ennek köszönhetően sokkal ritkábban van szükség festésre és átalakításra. Mivel olyan anyagból készülnek, amit könnyű felhelyezni és karbantartani, így még a szereléssel és az ápolással sem kell sokat foglalkozni. Egy nedves rongy bőven elegendő, hogy az esetleges kézlenyomatokat, rajzokat eltüntessük róla.

 

Milyen megoldások léteznek?

A VOX Linerio antracit beltéri burkolat több változatban és színben kapható, amelyek a csíkok szélességében, valamint mélységében különböznek egymástól. A panelek polisztirolból készülnek, amelyek a gyártó által forró bélyegzőnyomattal lettek bevonva. A modern megoldás teljes mértékben újrahasznosítható, tartós és könnyű anyag, amit egyszerűen lehet tisztítani. A burkolat a kialakításának köszönhetően hozzájárul a belső tér hangszigeteléséhez, valamint kevesebb külső hangot enged be a helyiségbe. 

Ahhoz, hogy ezeket a helyére tudjuk tenni, csupán egy fűrészre vagy szúrófűrészre lesz szükségünk, amivel pillanatok alatt méretre tudjuk vágni a paneleket. Fontos azonban, hogy mielőtt nekiállunk a munkának, minden esetben olvassuk el a kézikönyvet. A burkolatot ragasztóval kell a helyére tenni, de az sem mindegy, hogy ehhez milyen típust használunk. Jó hír azonban, hogy ezzel a megoldással sokkal esztétikusabb és modernebb lesz az otthonunk, nem beszélve arról, hogy megelőzzük a kosz és a szennyeződések lerakódását a falakon.