Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

3 szuper választás vizes környezetbe: falburkolat fürdőszobába

A lakberendezés világában az egyik legnagyobb kihívást mindig a fürdőszoba jelenti. Ahhoz ugyanis, hogy a lakás ezen része is kényelmes, praktikus, valamint stílusos legyen, fontos a megfelelő falburkolat kiválasztása. A fürdőszobai falak általában különböznek az otthonunk többi részétől, hiszen fokozottan ki vannak téve a párának és a nedvességnek. Emellett ellen kell állniuk a kifröccsenő víznek, főleg a kád és a zuhanyzó körül. A tökéletes megoldás tehát nemcsak a megjelenés, hanem a funkcionalitás miatt is kiemelten fontos. Falburkolat fürdőszobába is kapható, külön ehhez a térhez készülnek ugyanis olyan változatok, amelyek kiállják az idők próbáját.

Falburkolat nappaliba: hogyan és milyet válasszunk?

A modern otthonokban az emberek egyre nagyobb figyelmet szentelnek a falburkolatra a nappaliban is. Ez az otthonunk azon része, ahol rengeteg időt töltünk, itt fogadjuk a vendégeket, beszélgetünk, itt gyűlik össze a család, állítjuk fel a karácsonyfát. Ez azt jelenti, hogy fontos, milyen burkolattal látjuk el a falakat. Figyelnünk kell mind a stílusra, mind a színre, mind pedig az anyagra. A tágas tér és a gyönyörű lakberendezés már-már igénnyé vált, most pedig segítünk abban, hogy ezt könnyen meg is lehessen valósítani.

Ebben a cikkben tippeket adunk azzal kapcsolatban, hogyan és milyen típusú falburkolatot érdemes választani a közösségi terekbe.

Így lesz tökéletes a fürdőszoba falburkolat

Manapság egyre többen unják a fürdőszobai csempét, helyette olyan alternatívákat keresnek, amelyek időtállóak, elegánsak, “szobaszerű” hangulatot keltenek. Az esztétikai igények mellett az egyik legfontosabb, hogy olyan anyaggal dolgozzunk, amely vízálló, és bírja a magas páratartalmat. A fürdőszoba falburkolat akkor lesz tökéletes, ha jól tolerálja a hideg és meleg hőhatásokat, a nedvességet, ha díszít, burkol, szigetel. Bár gondolhatjuk, hogy nehéz ilyenre lelni, azért nem lehetetlen küldetés.

Az alábbiakban arról írunk részletesebben, hogyan lesz kifogástalan a burkolás, milyen alternatívákban érdemes gondolkodni csempe helyett. Kitérünk arra, hogyan szerelhetőek fel a mai modern burkolatok, valamint arra, hogy mivel lehet őket hatékonyan tisztítani.

Hogyan Dobjuk Fel Otthonunkat Kárpitozott Panelekkel?

A beltéri burkolatok univerzumában egyre népszerűbbekké válnak a kárpitozott panelek. Nem is csoda térhódításuk, hisz egy igazán egyedi és elegáns megoldást kínálnak otthonainknak, irodáinknak, vagy akár közösségi tereink falainak díszítésére is. De mik is pontosan a kárpitozott panelek, és hogyan használhatjuk fel őket az interiőr designban? Olvass tovább, cikkünkből mindenre választ kapsz! 

Új Generációs Homlokzati Burkolatok

A MAX-3 homlokzati burkolatok a modern építészeti megoldások szem előtt tartásával lettek tervezve, különös figyelmet fordítva a tartósságra, esztétikára, és könnyű telepíthetőségre. A természetes fa szépségét hivatottak reprodukálni a legapróbb részletekig. Ebben a cikkünkben bemutatjuk a legfigyelemreméltóbb színváltozatokat és, hogy miért tökéletes megoldás a MAX-3-as burkolatokkal dekorálni otthonunkat?! 

Miért jobb egy PVC falburkolat, mint bármi más?

Kinek ne lenne fontos egy olyan környezet, ami egyedi, ami hangulatos, ahová élmény hazatérni? Ehhez remek lehetőséget nyújtanak a különféle színes és elegáns falburkolatok, amelyek használatával tényleg sokkal otthonosabbá tudjuk tenni a lakás belső terét. Ezek nagy része PVC falburkolat, amelyek különféle struktúrát, mintázatot imitálnak. Ennek hála választhatunk akár csempe-, akár tégla-, de még fa-, vagy éppen mozaikhatású típust is. Előnyük, hogy nagyon egyszerű őket felszerelni, nem lesz hozzá szükség semmilyen szakemberre, de még eszközökre sem igazán.

De vajon miért jobbak ezek, mint bármilyen más burkolat? Most erre a kérdésre adjuk meg a választ.

Mi a különbség a beltéri és a kültéri burkolatok között?

Amikor burkoltatni szeretnénk a homlokzatot vagy a beltéri falakat, akkor felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi a különbség a két terméktípus között. Az első alapvető eltérés, hogy míg a beltérit kizárólag beltéren érdemes alkalmazni, addig vannak olyan kültéri burkolatok, amik az otthonunkon belül is felszerelhetőek. A másik, hogy utóbbiak sokkal jobban bírják az időjárás megpróbáltatásait, hiszen ellen kell állniuk a magas UV-sugárzásnak és az esőnek egyaránt.

De vajon mi a legfőbb különbség a két megoldás között? Mikor érdemes kültéri burkolatokat alkalmazni, és miért van rájuk szükség? Ebben a cikkben minden fontos kérdésre választ adunk.

Milyen legyen a ház külső burkolata?

A ház külső burkolata legalább annyira fontos, mint a belső elrendezés. A felújítás során természetes, hogy először a nappalinkat rendezzük be, kevésbé érdekel bennünket a homlokzat. Pedig ha belegondolunk, az lesz az a részlet, ami meghatározza az ingatlan kinézetét. Hogy miért? Mert ez az a felület, amit először meglátunk, ha hazaérünk, a vendégek is rácsodálkozhatnak, nem beszélve az utcán elhaladó emberekről. Persze elsősorban magunk miatt kell hangsúlyt fektetni rá.

De vajon milyen legyen az a bizonyos burkolat? Az alábbiakban erről írunk részletesebben.

Kárpitozott falpanelek a puhább tapintásért

Amikor belépünk egy helyiségbe, gyakran a falakon fut végig először a tekintetünk. Ezért fontos, hogy otthonunk falai stílusosak és karakteresek legyenek. A beltéri falburkoló panel a legújabb trend, amely forradalmasíthatja otthonunk hangulatát. 

Dobjuk fel otthonunkat dekor falpanellel ízlésesen és költséghatékonyan!

A modern lakberendezés számtalan lehetőséget biztosít a számunkra, hogy ízlésessé és elegánssá tegyük az otthonunkat. Ahhoz azonban, hogy egyedi és hangulatos legyen az összhatás, megfelelő eszközökkel kell ezt megtennünk. Ide tartoznak a dekor falpanelek is, amelyek kiváló választások, ha nem akarjuk az üres és fehér falakat nézegetni. Ezeknek hála ugyanis gyorsan és költséghatékonyan tehetjük sokkal szebbé az egyes helyiségeket.

Márvány burkolat használata: hova és milyet?

A márvány mindig is az elegancia egyik fő jelképe volt. Sosem megy ki a divatból, így manapság is megannyi változatban beszerezhetjük. Lehet szó a konyhapultról, a mosdókagylóról, vagy akár a márvány burkolat használatáról. Sőt, nem kötelező eredeti anyagban gondolkodni, hiszen a márványhatású beltéri falpanelek olcsóbbak, könnyebben felszerelhetőek, emellett kevésbé hidegek, mint az eredeti társaik.

De vajon hova és milyet érdemes használni? Az alábbi írásunkban ezt a témát fejtjük ki részletesebben. 

Falpanel kisokos: gyakori kérdések és válaszok

A belső tér kialakítása során nemcsak a bútorokra és a kiegészítőkre kell ügyelni, hanem bizony a falak burkolására is. Bár nem sok figyelmet kap, nem árt alapos lenni, amikor választásra kerül sor, hiszen a falpanel jó esetben megóvja a felületet a sérülésektől, szennyeződésektől. Emellett jól bírja a különféle mechanikai behatásokat, az UV-sugárzást, valamint a vizet.

De vajon mit érdemes tudni róluk pontosan? A falpanel kisokosból minden fontos részlet kiderül. Kitérünk arra, hogy miből gyártják őket, milyen színben kaphatóak, valamint eláruljuk, hogyan kerülnek a falra.

Hangszigetelő panelek a zajok ellen

Van úgy, hogy vendégeket várunk, összegyűlik a család apraja-nagyja, de lehet, hogy csak az egyikünk előbb szeretne aludni, és a tévé zajától ezt nem tudja megtenni. Kisgyermekes családok esetében fokozott figyelmet kell szentelni a zajokra, ami sajnos nem minden esetben oldható meg hatékonyan. A hangszigetelő panelek azonban alternatív megoldást jelenthetnek ezekre a problémákra. Amellett, hogy védik a falak felületét a sérülésektől és a szennyeződésektől, kiváló hangszigetelők, így nem engedik át a zajokat.

De vajon milyen megoldások, típusok léteznek? Hogyan lehet ezeket felhelyezni? Az alábbi írásunkban ezekre térünk ki részletesebben.

Nappali burkolatok: ötletek a ház központi terébe

A nappali az otthonunk központi helyéül szolgál, itt fogadjuk a vendégeket, általában valamilyen formában kapcsolódik a konyha és étkező párosához. A legjobb egy déli, délnyugati tájolás, de ezt persze nem minden esetben tudjuk így alakítani. Az viszont biztos, hogy ez egyrészt kommunikációs, másrészt pedig egy reprezentatív tér, a család közösségi tere. Fontos tehát, hogy a nappali burkolatokat helyesen válasszuk ki, csak így tudjuk magunkat jól érezni odabent.

Az alábbi cikkünkben ötletekkel szolgálhatunk, amivel melegebbé, otthonosabbá tehetjük a lakás ezen részét.

A legszebb beltéri kőburkolatok a nappaliba

Az otthonunk egyik legfontosabb helyszíne a nappali. Itt gyűlik össze a család és a barátok, gyakran itt fogyasztjuk el a vacsoránkat, nézünk egy filmet, közben beszélgetünk, esetleg nassolunk valamit. Sokszor egy mutatós kandallóval tesszük tökéletessé az életteret és kevés figyelmet szentelünk a falak hangsúlyozására. Pedig beltéri kőburkolatok a nappaliba is helyezhetők, ahol remekül passzolnak. Már csak az a kérdés, hogy milyet érdemes választani. 

Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy milyen választási lehetőségeink vannak, valamint kitérünk a természetes hatás elérésének fontosságára.

Lambéria helyett modern falburkolat fa alapanyagból

A hagyományos lambériák ideje már rég leáldozott, ehelyett sokkal gyakrabban kerül elő falburkolat fa alapanyagból. Ez nemcsak esztétikusabb, de sokkal igényesebb megoldást nyújt a burkolás problémájára. A fal dekorálása amellett, hogy otthonosabbá varázsolja a teret, a hosszú lécek és a bordák szinte vonzzák a tekintetet. Alkalmazhatjuk burkoló elemként, de kiváló megoldás, ha csak egy kis színt vinnénk az otthonunkba. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért jobb választás a fából készült burkolás, mint a régi típus lambéria. 

Festék és csempe helyett: burkolat falra, ami mindenhol jól mutat

A lakások nagy részében még mindig szimplán festik a falakat, esetleg csempét helyeznek fel annak érdekében, hogy tartós és színes legyen a burkolat. Pedig a mai modern világban ennél számtalanszor szebb és jobb megoldások is léteznek: a burkolat falra is kerülhet, például fa-, vagy kőhatású, de még a tapéta sem rossz választás. Más kérdés, hogy hova és milyen típust érdemes választani. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miben érdemes gondolkodni. 

 

Beltéri burkolatok falra: tippek és ötletek, hogy stílusos legyen a belső tér

Ahhoz, hogy valaki stílusos belső teret hozhasson létre, több mindenre kell ügyelni. Nem mindegy, hogy milyen bútorokat, kiegészítőket, dekorációkat használunk, de ami talán még lényegesebb, hogy az egyes elemek mennyire strapabíróak. Amennyiben védelemről van szó, abban az esetben remek megoldást nyújthatnak a beltéri burkolatok falra, hiszen ennek köszönhetően nem kell állandóan a festék állapota miatt aggódni. 

Ebben a cikkben elárulunk pár tippet és ötletet, hogy még stílusosabb legyen a belső tér kialakítása. 

Fa falburkolat kültéri megoldásai: tippek és trükkök

Az emberek nagy része a természetességre, az egyszerűségre és a letisztultságra vágyik. A fa falburkolat kültéri felhasználása igen gyönyörű megjelenést kölcsönöz az épületek, valamint az otthonok számára. Nagyon nem mindegy, hogy milyen típust választunk, hiszen a fa önmagában nem áll ellen az időjárási viszonyoknak, rengeteg ápolásra és gondozásra van szüksége. Ellenben a fahatású burkolatoknál erről szó sincsen. 

Ebben a cikkben ezeket a burkolatokat mutatjuk be, valamint kitérünk arra, hogy milyen típust érdemes választani manapság. 

A belső burkolatok használata – miért számítanak jó megoldásnak?

A belső burkolatok olyan építészeti elemek, amelyeket a falak, néhány esetben a mennyezetek borítására használhatunk fel lakó- vagy kereskedelmi épületekben. Egyre gyakrabban kerülnek elő, köszönhetően a számtalan pozitív tulajdonságuknak, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venni a tervezés és az építkezés, átalakítás során. Amellett, hogy növeli az ingatlan értékét, megóvja a falakat a foltoktól és sérülésektől. 


De vajon miért ennyire jó megoldás a belső burkolat használata? Ebben a cikkben minden előnyről beszámolunk, eláruljuk, hogy kinek érdemes ezt választania.

Kültéri falburkolat – hogyan érdemes választani?

A kültéri falburkolat kiválasztása során nagy szerepe van annak, hogy milyen stílusú az ingatlan, hiszen ez fogja meghatározni az épület külső megjelenését. Mivel manapság sokféle anyag, stílus, mintázat és szín közül választhatunk, így a döntéshozatal során nagyon könnyen el lehet veszni. Legyen szó modern, vintage, esetleg természetes hatást keltő otthonról, a lényeg, hogy figyeljünk az anyag minőségére, annak felhasználhatóságára és tartósságára. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan választható ki a megfelelő kültéri falburkolat. 

Homlokzati burkolat: tippek az elegáns otthon létrehozásához

Homlokzati burkolat: tippek az elegáns otthon létrehozásához

A homlokzati burkolat fő célja, hogy megóvja az épület és a falak állapotát, ennek hála sokkal tartósabbá válik. Nem beszélve arról, hogy a panelek segítségével jobb hőszigetelést érhetünk el, valamint az ingatlan értékét is növelni tudjuk. Ez akkor lehet előnyös, ha később tervben van az eladás, hiszen így az épület jóval többért kelhet el, mint burkolat nélkül. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan lehet elegáns otthont létrehozni homlokzati burkolat segítségével. 

Beltéri falburkolat: praktikus tanácsok egy harmonikus otthonhoz

Az otthonunk beltéri falai sokszor kizárólag szobaelválasztóként használatosak, pedig ha rájövünk, hogy mennyi lehetőségünk van arra, hogy kihozzuk belőlük a maximumot, akkor biztosan máshogy tekintünk majd rájuk. Egy megfelelő beltéri falburkolat ugyanis sokszor extra bájt kölcsönöz a lakásnak. Nem véletlen, hogy manapság megannyi változat közül választhatjuk ki a színben és textúrában is tökéletesen passzoló változatot. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesen, hogyan lesz harmonikus az otthonunk egy kis extra burkolás segítségével.

Így lesz csendes az otthon: utólagos megoldások a hangszigetelés megteremtésére

Így lesz csendes az otthon: utólagos megoldások a hangszigetelés megteremtésére

A hangszigetelés mindig egy összetett probléma, hiszen bár azt hihetjük, hogy a zaj kizárólag a régebbi típusú ingatlanoknál jelent problémát, a valóságban azonban minden otthont érint. Nem csak a szomszédból érkeznek különféle hangok, hiszen sokakat a gyakran elhaladó autók, a fűnyíró, de még a buszok és vonatok zaja is zavar. Nem beszélve a kiabálásról, a léghangokról, amelyek könnyen átszűrődnek, főleg egy nem túl vastag falon. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogy milyen opciók léteznek arra az esetre, ha valaki utólag szeretné a hangszigetelést megoldani. 

Milyen az ideális modern burkolat? Ezekben érdemes gondolkodni!

Milyen az ideális modern burkolat? Ezekben érdemes gondolkodni!

Amikor falburkolatról van szó, akkor a legtöbb embernek azonnal a csempe, esetleg valamilyen tapéta jut az eszébe. Pedig ennél sokkal több és jobb megoldások is léteznek, amelyek nemcsak különlegesek, de mutatósabbak is. A modern burkolat amellett, hogy esztétikus, növeli az ingatlan értékét, valamint ellenállóbbá teszi a falat a különféle behatásokkal szemben. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesen, hogy milyen trendek uralkodnak manapság, legalábbis, ami a falburkolatot illeti. 

Homlokzati burkolatok

A homlokzatburkolat egy olyan fizikai réteg, amelyet az épület külső felületén alkalmaznak. Ez a burkolat lefedi az épület nagy részét, és egyfajta "bőrként" funkcionál. A homlokzatburkolatok egyesítik az építészeti esztétikát és a funkcionalitást. Nemcsak jelentősen javíthatják az épület megjelenését, hanem különféle célokat is szolgálhatnak attól függően, hogy milyen anyagokat választanak.

Kerrafront homlokzati panelek

A mindennapi életben a homlokzati paneleket gyakran PVC-ből vagy más polimerekből készült rugalmas termékeknek nevezik. Ezek a panelek számos előnnyel rendelkeznek, mint például alacsony költség, könnyű karbantartás és dekoratív hatás. Jó összhangban van a hagyományos megjelenésű épületekkel, valamint a modern felépítésű és formájú épületekkel.A panelek könnyen felszerelhetők, hosszú élettartammal rendelkeznek, és vonzó megjelenést kölcsönöznek a természetes anyagok utánzatával. Emellett hatékony védelmet nyújtanak az épület számára a hőmérsékleti, légköri és mechanikus hatásokkal szemben. A panelek továbbá hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A homlokzati panelek felszereléséhez tartószerkezet szükséges, mely lehet párnafa vagy vas-acélszerkezet. Minden paneltípushoz részletes telepítési útmutató áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi a saját telepítést.