Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Falburkolat nappaliba: hogyan és milyet válasszunk?

Falburkolat nappaliba: hogyan és milyet válasszunk?

A modern otthonokban az emberek egyre nagyobb figyelmet szentelnek a falburkolatra a nappaliban is. Ez az otthonunk azon része, ahol rengeteg időt töltünk, itt fogadjuk a vendégeket, beszélgetünk, itt gyűlik össze a család, állítjuk fel a karácsonyfát. Ez azt jelenti, hogy fontos, milyen burkolattal látjuk el a falakat. Figyelnünk kell mind a stílusra, mind a színre, mind pedig az anyagra. A tágas tér és a gyönyörű lakberendezés már-már igénnyé vált, most pedig segítünk abban, hogy ezt könnyen meg is lehessen valósítani.

Ebben a cikkben tippeket adunk azzal kapcsolatban, hogyan és milyen típusú falburkolatot érdemes választani a közösségi terekbe.

Kőhatású falburkolat

A webáruházunkban kapható burkolatok között kültéri és beltéri változatokat egyaránt találni. Ez azért jó, mert így az otthonunk kívül és belül is egységes lehet, nem lesznek eltérések, minden passzol mindenhez. Az életminőség javításával egyre többen választják a falpaneleket a nappaliba, amik nemcsak díszítenek, de óvják is a falakat a sérülésektől.

A természetes kőhatású kivitelek örök klasszikusnak számítanak odakint és persze a nappaliban is. Persze az eredeti kőhöz képest jelentősen változott a felület és a felrakás módja, hiszen az elegáns fényes felületek helyett ma már sokkal inkább a matt és a rusztikus kövek a nyerők. Az utóbbi időben egyre divatosabbak a kövek kisebb csíkokra szeletelése. Ezzel próbálják hangsúlyozni a fény-árnyék játékot és a 3D-s felület mozgalmasságát.

 

Hódítanak az óriáspanelek

A nappali falburkolatok esetében a másik uralkodó trend az óriáspanelek térhódítása, hiszen a hatalmas szeletek segítségével igen izgalmas mintázatokat hozhatunk létre. Amennyiben például sikerül egy-két egymással szimmetrikusan szembeforduló kőlapokat választani, akkor csodálatos pillangószerű alkotást kaphatunk. Ez persze közel sem egy új megoldás, kizárólag annyiban más, hogy ma már hatalmas panelek is bekerülhetnek az otthonunkba, amelyek önmagukban határozzák meg az összképet.

 

Falburkolatok a nappaliba – milyen típusok javasoltak?

Az egyik legnépszerűbb megoldás a Kerradeco kőhatású falburkolat, amely számtalan színben és mintával kapható. Minden beltér más és más, ezáltal egyedi lehetőségekkel rendelkezik. Egyetlen közös azonban van bennük, mégpedig az, hogy képesek inspiráló enteriőrt varázsolni az otthonunkba.

Mivel a kő időtálló és tartós, ezáltal évszázadok óta használják különféle építészeti megoldásokra. Ez inspirálta ennek a kollekciónak a megalkotását is. A falpanelek között akad márvány-, gránit-, valamint betonminta is, amelyeknek tapintható a textúrája, ez adja a jellegzetességüket. Tükrözik a kő természetes szemcsésségét, valamint az érdességet.

Másik népszerű megoldás a Motivo téglahatású falburkolat, amely a belterekben egyfajta időtlenséget és melegséget áraszt magából. Az élénk és texturált felület nem csak karakteres, hiszen természetes színeivel életet lehelnek a nappaliba. Ez a klasszikus dizájn kiemeli a falakat, térbeli mélységet képes teremteni, nem beszélve arról, hogy modern és hagyományos hatást kelt, egyensúlyt hoz az életünkbe.

Arra viszont mindenképpen figyeljünk, hogy minőségi anyagot válasszunk. Egy jó falpanel ugyanis vízálló, hangszigetel, emellett óvja a festéket és a falak állapotát. Ennek köszönhetően nem kell olyan gyakran festetni és cserélni az elemeket.