Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Fa falburkolat kültéri megoldásai: tippek és trükkök

Fa falburkolat kültéri megoldásai: tippek és trükkök

Az emberek nagy része a természetességre, az egyszerűségre és a letisztultságra vágyik. A fa falburkolat kültéri felhasználása igen gyönyörű megjelenést kölcsönöz az épületek, valamint az otthonok számára. Nagyon nem mindegy, hogy milyen típust választunk, hiszen a fa önmagában nem áll ellen az időjárási viszonyoknak, rengeteg ápolásra és gondozásra van szüksége. Ellenben a fahatású burkolatoknál erről szó sincsen. 

Ebben a cikkben ezeket a burkolatokat mutatjuk be, valamint kitérünk arra, hogy milyen típust érdemes választani manapság. 

Fa falburkolat kültéri használata

A webáruházunkban kapható termékek között megtalálhatóak a fa falburkolatok, amelyek kapcsán a formatervezés igen nagy szerepet kap. Nem mindenki szereti a modern, a minimalista, a természetes, vagy éppen a retró stílust, ami a kínálatban is meglátszik. Mivel a gyártók tisztában vannak az igényekkel, így egyre többféle megoldással rukkolnak elő, hogy mindenki elégedett lehessen. 

A fa falburkolatok kültéri használata nemcsak egyedivé, hanem sokkal karakteresebbé is teszik az otthonunkat, emellett óvják a falakat és kellemes, egységes látványt nyújtanak. Természetesen nincsen szükség élénk és furcsa színekre, hiszen ízlés kérdése, hogy ki és milyen ingatlanra vágyik. 

Amennyiben kültéri falburkolat beszerzése a cél, akkor nincsen más dolgunk, mint szétnézni a kínálatban és eldönteni, hogy milyen stílusról álmodunk. 

Miért érdemes a természetességet választani?

Az egyszínű, természetes, fahatású kültéri burkolatok mindig kedvelt megoldásnak számítottak, manapság sem ritka, ha valaki ebben gondolkodik. Ennek köszönhetően ugyanis anélkül alakíthatjuk át az otthonunkat, hogy az túl zavaró lenne, hiszen nem jár rombolással, piszokkal vagy éppen nagyobb kiadással sem. Csak arra kell figyelni, hogy az összhatás egységes legyen, hogy ne akarjunk túlzásokba esni. 

Egy megfelelő burkolattal a falakon a házunk sokkal szebb képet mutathat magáról. A fahatású modellek sosem mennek ki a divatból és mivel tartósak, valamint időtálló anyagból készülnek, így évek múlva is olyanok maradnak, mint az eredeti változatuk. 

Fahatású homlokzati burkolatok

A 29 cm széles MAX-3 fahatású homlokzati burkolat egy 190 mm vastagságú, több színben elérhető változat, amely remekül feldobja az otthonunkat és meg is védi a falakat az időjárási viszontagságoktól. Nagy előnye, hogy kapható hamu, bükk, aranytölgy, méztölgy, natúrtölgy, valamint winchester tölgy árnyalatban egyaránt. Ezeket a változatokat extrém körülményekre találták ki, a cél ugyanis a fém burkolat végleges leváltása valami szebbre és hatékonyabbra. 

A MAX-3 háromrétegű laminált polimerből készült. Az innovatív megoldásnak hála ez a burkolat képes megóvni a falakat a mechanikai sérülésektől, nagy ellenállás jellemzi, emellett könnyen formázható és rugalmas a szerkezete. A telepítése nagyon egyszerű, ráadásul az idők során nem korrodálódik, nem pattog le és hosszú ideig az eredeti színében tündököl. Itt nem lesz szükség időnkénti festésre, kezelésre és ápolásra sem. 

A homlokzati falburkolatra nem tapad rá a por és a homok, hiszen öntisztító felülettel rendelkezik, vízelvezető kivitelezésben készült. Ha évente egyszer egy mosószeres vízzel átmossuk, az tökéletesen elegendő lehet. A felszín a természetes fa benyomását kelti, azonban annál sokkal tartósabb. Az anyag felül zárt, ez biztosítja, hogy az erős szélnek is képes ellenállni, valamint csökkenti a külső zajokat.