Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Kültéri falburkolat – hogyan érdemes választani?

Kültéri falburkolat – hogyan érdemes választani?

A kültéri falburkolat kiválasztása során nagy szerepe van annak, hogy milyen stílusú az ingatlan, hiszen ez fogja meghatározni az épület külső megjelenését. Mivel manapság sokféle anyag, stílus, mintázat és szín közül választhatunk, így a döntéshozatal során nagyon könnyen el lehet veszni. Legyen szó modern, vintage, esetleg természetes hatást keltő otthonról, a lényeg, hogy figyeljünk az anyag minőségére, annak felhasználhatóságára és tartósságára. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan választható ki a megfelelő kültéri falburkolat. 

Hosszú távban gondolkodjunk

A webáruházunkban kapható minőségi falburkolatok esetén legalább annyira fontos hosszabb távra tervezni, mintha egy új tetőt vagy konyhabútort szeretnénk. Nem néhány hónapra vagy évre választunk, hanem évtizedekre, jó esetben lehetséges, hogy többször már nem is lesz szükség efajta felújítási munkálatokra. Ha sikerül jó döntést hozni, akkor karbantartásra, cserére, de javításra sem lesz szükség. Ehhez azonban nem árt pár szempontot figyelembe venni, mielőtt vásárlásra kerülne a sor. 

Először vizsgáljuk meg az épület környezeti adottságait, hiszen a helyi klíma és az időjárási viszonyok nagy hatással vannak a kültéri falburkolat tartósságára. Fontos tudni, hogy a választott típus mennyire bírja jól az erős UV-sugárzást, amiből nyáron bőven kap majd a falfelület. Emellett nézzük meg, hogy tűri az esőt, a hideget, a fagyot, vagy az egyéb szélsőséges időjárási hatásokat. Mindezek nagyban hozzájárulhatnak a burkolat tartósságához és hosszú élettartamához. 

Az időjárási viszonyoknak kitett felületnek ellenállónak és persze strapabírónak kell lennie. Az épület külsejének hosszú távú védelme érdekében nem árt olyan paneleket venni, ami a kopásnak, valamint a karcoknak is ellenáll. 

A Kerrafront kültéri falburkolat

A VOX alpesi tölgy falburkolat nagy előnye, hogy stílusa miatt szinte minden otthonhoz remekül passzol. Mivel sok tényezőt kell figyelembe venni, így nem mindig sikerül kiválasztani a tökéletes darabot. A külső megjelenés érdekében azonban a legjobb választás egy olyan burkolat, ami időtálló, stílusa miatt nem megy ki a divatból, illik az épület külső teréhez, a kerthez. 

A Kerrafront modern homlokzati burkolat nem igényel semmilyen karbantartást. Míg például a fát gyakran kell festeni vagy éppen lakkozni, addig ebben az esetben erre egyáltalán nincsen szükség. Az innovatív technológiának köszönhetően a Wood effect típusok nem fakulnak, nem deformálódnak a hő hatására, de még a penész kialakulását is megakadályozzák. 

A könnyű súly és a beépített kapcsok miatt pedig egyszerűen és gyorsan lehet azokat a helyükre tenni. A 100 százalékban vízálló, vágott élek nem igényelnek semmilyen védelmet. 

Emellett környezetbarát anyagból készült, ráadásul biztosítja az ingatlan megfelelő szellőzését. Tulajdonképpen egy plusz réteg, ami segít a belső hőmérséklet megtartásában.

Funkcionalitás és ápolás

Az előző pontban volt szó a burkolatok karbantartásáról, de fontos megemlíteni, hogy egy minőségi falburkolat esetében így nemcsak pénzt, de időt is tudunk spórolni. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi idő és energia a kültéri falburkolat karbantartása. Amellett tehát, hogy a Wood effect kollekció minden egyes darabja sokáig bírja a strapát, időtállóság és sokoldalúság jellemzi őket. A famintázatok többféle színben és méretben érhetőek el, így kiváló megoldás a modernebb kinézethez.