Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Így lesz csendes az otthon: utólagos megoldások a hangszigetelés megteremtésére

Így lesz csendes az otthon: utólagos megoldások a hangszigetelés megteremtésére

Így lesz csendes az otthon: utólagos megoldások a hangszigetelés megteremtésére

A hangszigetelés mindig egy összetett probléma, hiszen bár azt hihetjük, hogy a zaj kizárólag a régebbi típusú ingatlanoknál jelent problémát, a valóságban azonban minden otthont érint. Nem csak a szomszédból érkeznek különféle hangok, hiszen sokakat a gyakran elhaladó autók, a fűnyíró, de még a buszok és vonatok zaja is zavar. Nem beszélve a kiabálásról, a léghangokról, amelyek könnyen átszűrődnek, főleg egy nem túl vastag falon. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogy milyen opciók léteznek arra az esetre, ha valaki utólag szeretné a hangszigetelést megoldani. 

Hangszigetelés kialakítása felújítás során

A webáruházunkban kapható kültéri burkolatok nemcsak a hangszigetelésben segítenek, hanem az otthon egyedivé tételében is. Bár ezek önállóan nem hangszigetelők, a tulajdonságaiknak és a modern technológiának köszönhetően tulajdonképpen azzá válltak. Éppen ezért remek megoldást jelentenek, ha utólag szeretnénk homlokzati burkolatot felhelyezni. Amellett, hogy jól bírják az időjárási viszontagságokat, nem deformálódnak, vízállóak, és nem utolsósorban jó hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. 

Az épületen belüli zajártalmaknak azonban két fajtája ismert. A testhangok főként a felső födém irányából érkeznek az alsóbb helyiségekbe. Ilyen például a lépés zaja, amelyekkel a régi építési technológiák esetében nem számoltak. 

A léghangok viszont ott szűrődnek át, ahol a falak nem megfelelő vastagságúak. Általában a tégla ingatlanoknál okozhat problémát a televízió, a hangos beszéd, a recsegő hangok, a vízcsobogás vagy éppen a gyereksírás. A hanggátló téglákat csak az új épületeknél alkalmazzák, ezáltal előfordulhat, hogy egy 1980-as vagy 1990-es években épült ház esetében sincs szó ilyen megoldásról. 

Amennyiben valaki nehezen bírja a folyamatos zajokat, akkor itt az ideje gondoskodni a dologról, például a kültéri burkolatok egyikével. 

Miért nem egyszerű házilag megoldani a problémát?

Az emberek nagy része egyáltalán nem ért az akusztikához, nem rendelkezik hasonló ismeretekkel, ezáltal nincsenek is tisztában a hangszigetelés fontos kérdéseivel. A nem alaposan megtervezett és kivitelezett megoldás nemcsak drága, de még ráfizetést is igényel, főleg egy nagyobb lakóingatlan esetében. 

Egy olyan használt lakásban, amely alapvetően egy zajos környezetben épület fel, biztosan számíthatunk folyamatos zajterhelésre. Azonban, amíg egy lakás esetében nem sok megoldás létezik ennek megakadályozására, egy családi háznál ez nem lehet probléma. Köszönhetően például a Kerrafront egylapos tölgy homlokzati burkolatunknak, amely stílusos és modern. Amennyiben új házat vettünk, és időközben rájöttünk, hogy a szomszédok életvitele, a folyamatos kiabálás és közlekedési zajok zavarnak bennünket, akkor is van megoldás. 

Homlokzati burkolatok, amelyek kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek

A Kerrafront modern homlokzati burkolat hatalmas előnye, hogy a felhelyezést követően nem igényel karbantartást. Míg például a fa esetében sok idő és pénz lenne a folyamatos festés és ápolás, addig itt erről szó sincs. 

Az innovatív technológiának hála a tartós és ellenálló burkolatok minden időjárási viszontagságnak ellenállnak. Nem fakulnak ki, nem deformálódnak a napfény vagy a hőmérséklet hatására sem. Remek levegőkeringést biztosítanak az ingatlan számára, emellett megakadályozzák a penész és a gomba kialakulását. Könnyű súlyuk pedig lehetővé teszik az egyszerű összeszerelést. A vízálló megoldás nem utolsósorban remek hangszigetelő, így többé nem kell a külső zajok miatt aggódni.