Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Dobjuk fel otthonunkat dekor falpanellel ízlésesen és költséghatékonyan!

Dobjuk fel otthonunkat dekor falpanellel ízlésesen és költséghatékonyan!

A modern lakberendezés számtalan lehetőséget biztosít a számunkra, hogy ízlésessé és elegánssá tegyük az otthonunkat. Ahhoz azonban, hogy egyedi és hangulatos legyen az összhatás, megfelelő eszközökkel kell ezt megtennünk. Ide tartoznak a dekor falpanelek is, amelyek kiváló választások, ha nem akarjuk az üres és fehér falakat nézegetni. Ezeknek hála ugyanis gyorsan és költséghatékonyan tehetjük sokkal szebbé az egyes helyiségeket.

A dekor falpanelekről röviden

A webáruházunkban kapható falpanelek olyan burkolóelemek, amelyeket a falra kell rögzíteni, ezáltal óvják azt a sérülésektől, emellett díszítenek, így sokkal otthonosabb lesz az összhatás. A legtöbb helyen fix méretben vásárolhatjuk meg őket, de nálunk kaphatóak személyre szabható, méretre vágható kivitelek is, így még rugalmasabban és hatékonyabban folyhat a munka.

Míg korábban szinte mindenki tapétákkal tette színesebbé a falfelületeket, addig manapság sokkal inkább ezt a modern megoldást választják. A tapéták továbbfejlesztett, térbeli változatainak is nevezhető dekor falpanelek képesek optikailag nagyítani a teret, így sokkal látványosabbak és esztétikailag is szebb élményt nyújtanak.

Természetesen nem csupán a kinézetük miatt kerülnek a falra, hiszen óvják annak felületét a sérülésektől és szennyeződésektől. Ideális megoldást jelentenek kisgyermekes és kisállatos családokba, ahol ez gyakori probléma lehet. Nem beszélve arról, hogy hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezhetnek, csökkentve ezzel a hűtési és a fűtési költségeket. Egy minőségi falpanel pedig hangszigetel is, így az utca zaja sem szivárog be annyira a lakásba.

 

Egyedi és dekoratív megoldás

Az talán senkinek sem lesz újdonság, ha eláruljuk, hogy a mindenhol egyszínűre festett otthonok ideje már rég lejárt. A mai trendek már jócskán túlnyúlnak ezen, így bátran tehetjük különbözővé az egyes falfelületeket, festehetjük más színűre az egymással szemben található falakat.

A falpanel mindig remek választás, ha egy szoba túl unalmas, színtelen, esetleg túl hideg vagy meleg. A Linerio fehér falpanelek például több színben és méretben kaphatóak. Ezek mindegyike - szélességében és mélységében is - különbözik egymástól. A polisztirolból gyártott modellek forró bélyegzőnyomattal vannak ellátva, amely egy modern anyag, teljes mértékben újrahasznosítható, könnyű és tartós. Ezek a burkolatok hozzájárulhatnak a belső tér hangszigeteléséhez, emellett kiküszöbölhetjük velük a visszhangot egy nagyobb szobában vagy helyiségben.

A Linerio gyártmányainak legfőbb előnye, hogy a felszerelésük gyors és egyszerű. Csupán egy fűrészre van szükség hozzá, amivel pillanatok alatt méretre lehet őket vágni. Az alap hosszúságuk 2650 mm, míg a vastagságuk 12 mm. Egy panellel 0,32 m²-t lehet lefedni, így könnyen kiszámolható, hogy mennyi burkolóanyagra lesz szükségünk.

 

Mire figyeljünk?

A legfontosabb, hogy ne akarjunk itt is a minimalizmusra törekedni. Amennyiben adott egy fehér fal, lehetőleg ne fehér mintás burkolatot válasszunk, hiszen annak nem sok értelme és hatása lesz. Játsszunk bátran a színekkel, hiszen míg egyes árnyalatok energetizálnak, addig vannak olyanok, amelyek megnyugtatnak, vagy meghittséget kölcsönöznek az otthonunk számára.

Más burkolatra lesz szükség a gyerekszobába, a dolgozószobába, valamint a nappaliba. A legjobb, ha sikerül kiemelni egy-egy részt a térben, például a kanapé mögötti területet, vagy a televíziót. A falpanelekkel hatalmas változásokat érhetünk el, mindezt jelentősebb átalakítások nélkül.