Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Hangszigetelő panelek a zajok ellen

Hangszigetelő panelek a zajok ellen

Van úgy, hogy vendégeket várunk, összegyűlik a család apraja-nagyja, de lehet, hogy csak az egyikünk előbb szeretne aludni, és a tévé zajától ezt nem tudja megtenni. Kisgyermekes családok esetében fokozott figyelmet kell szentelni a zajokra, ami sajnos nem minden esetben oldható meg hatékonyan. A hangszigetelő panelek azonban alternatív megoldást jelenthetnek ezekre a problémákra. Amellett, hogy védik a falak felületét a sérülésektől és a szennyeződésektől, kiváló hangszigetelők, így nem engedik át a zajokat.

De vajon milyen megoldások, típusok léteznek? Hogyan lehet ezeket felhelyezni? Az alábbi írásunkban ezekre térünk ki részletesebben.

Falburkolatok otthonra

A webáruházunkban kapható burkolatok széles kínálatából könnyedén megtalálhatjuk a következő kiegészítőnket. Már csak az a kérdés, hogy mi a burkolás célja? Miért szeretnénk falpaneleket felhelyezni? Dekorációként használnánk vagy a falakat óvnánk meg a szennyeződésektől? Zajszigetelő megoldást keresünk, ahol a hang nem szűrődik át egyik szobából a másikba?

A hangszigetelő panelek kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen amellett, hogy minderre képesek, könnyű őket felhelyezni, tisztán tartani, ráadásul tartósak és időtállóak. Persze ennek kapcsán sem mindegy, hogy honnan szerezzük be a burkolatot, hiszen a nem megfelelő minőségű termék több kárt okozhat, mint gondolnánk.

 

Milyen hangok jöhetnek szóba?

Ami a zajokat illeti, lehet szó rezgésről, külső és belső hangokról, esetleg léghangokról egyaránt. Ezek mindegyike zavaró a mindennapok során. A kopogó hangok például a szerkezeten belül terjednek, míg a léghangok a helyiséget kitöltő levegő útján. Van, ami ellen tehát védekezhetünk, de minden zajt szinte képtelenség kizárni. Mindenkinek mégsem lehet otthon egy hangszigetelt stúdiója, nem igaz?

Amennyiben könnyűszerkezetes házunk van, az valószínűleg fémből vagy fából, esetleg a kettő kombinációjából készült. Bár gondolhatnánk azt, hogy ez előnytelen, a rugalmassága miatt több érv szól mellette, mint ellene. Igaz, hogy jobban vezeti a testhangokat, a szakszerű munka eredménye viszont, hogy nem vezeti annyira a rezgéseket, így a többi zaj kevésbé jut be a lakásba.

 

Hangszigetelő panelek a külső zajok ellen

Ott van nekünk például VOX Kerradeco kőhatású beltéri falburkolat, amely minden helyiséget inspiráló atmoszférává képes alakítani. A kő az időtállóság, valamint a tartósság szimbóluma is egyben. Már nagyon régóta használják, hiszen szinte minden stílushoz és otthonhoz remekül passzol.

A falpanelek között megtalálható többek között a márvány-, a gránit-, illetve természetesen a manapság igen népszerű betonminta is. A kollekció mintáinak jellegzetessége, hogy a textúrája tapintható, amely tökéletesen tükrözi a kő természetes szemcsésségét és érdességét.

A modern dekoratív elemek tehát könnyen illeszkednek az adott helyiségbe, a hatalmas kínálatnak hála pedig mindenki találhat magának passzoló darabot. Amellett, hogy esztétikusak, minőségi megoldást nyújtanak a falak burkolására. A fő előnyük, hogy nem gyúlékonyak, fokozottan hangszigetelnek, ütés- és persze vízállóak. Kizárják a külső zajokat, nem engedik, hogy a hang átterjedjen egyik szobából a másikba. Védik a felületet a sérülésektől és a korróziótól, kevesebb festésre és javításra lesz szükség.

A beltéri falpanelek tehát alternatív és elegáns megoldást jelenthetnek, ha utólag szeretnénk hangszigetelni.