Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Lambéria helyett modern falburkolat fa alapanyagból

Lambéria helyett modern falburkolat fa alapanyagból

A hagyományos lambériák ideje már rég leáldozott, ehelyett sokkal gyakrabban kerül elő falburkolat fa alapanyagból. Ez nemcsak esztétikusabb, de sokkal igényesebb megoldást nyújt a burkolás problémájára. A fal dekorálása amellett, hogy otthonosabbá varázsolja a teret, a hosszú lécek és a bordák szinte vonzzák a tekintetet. Alkalmazhatjuk burkoló elemként, de kiváló megoldás, ha csak egy kis színt vinnénk az otthonunkba. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért jobb választás a fából készült burkolás, mint a régi típus lambéria. 

Fahatású beltéri burkolat

 

A fa mindig természetes hatást kelt, mindegy, hogy az otthonunk melyik részére kerül. A webáruházunkban kapható burkolatok nagy előnye, hogy könnyen felszerelhetőek, ráadásul nem igényelnek túl sok karbantartást sem. 

A látványos megoldásnál jobbat nem találhatunk, ha falat szeretnénk burkolni, hiszen a klasszikus stílus szinte minden lakásban megállja a helyét. 

A bordás termékek fahatású elemekből készülnek, a végeredmény pedig az igényes megjelenés, amely megóvja a falat a sérülésektől. 

A beltéri falburkolati elemek alkalmasak arra, hogy a lakás belsejét feldobjuk egy kicsit, de hozzájárulnak a szigeteléshez, valamint megakadályozhatják a hang terjedését is. 

A fa tehát minden esetben univerzális lehetőség, harmonizál a terekkel, mindenhol hangulatos atmoszférát képes teremteni.

 

Dekoratív falburkolat fa alapanyagból otthonra

 

A modern Kerradeco panelek remekül passzolnak a nappaliba, a hálószobába, vagy éppen a folyosóra. Ezekkel a falburkolatokkal megvalósíthatjuk az álmainkat és egy olyan otthont hozhatunk létre, amiről mindig is álmodtunk. Amellett, hogy esztétikusak, minőségi megoldást kínálnak az élettér elrendezéséhez. A hangszigetelő panelek tartósak és vízállóak, így akár a konyhában is használhatjuk őket. 

Az újrahasznosított anyagból készült fahatású burkolatok polimerek és ásványok keverékéből álló kompozit magot, illetve hőnyomott szerkezetű, keményített réteget alkotnak. Az igen intenzív színű panelek esetében a gyártó kiváló minőséget garantál, amit matt védőlakkal fedtek le. A termék ellenáll a nedvességnek, a karcolásoknak, így remek választás nagy forgalmú helyiségekbe, gyerekes családok esetében, ahol fontos a strapabíró falfelület. Nem fakul, így nem jelent problémát, ha egész nap éri a napsütés.

 

Falfelületek kreatívan

 

Egy helyiség összes falát is burkolhatjuk, de választhatjuk azt a megoldást is, hogy csak egy bizonyos szakaszt fedünk le. A hozzánk közel álló hangulatot azonban nem csak bonyolult felújítási munkálatokkal valósíthatjuk meg. A falfelület átalakítása könnyebb, ha bizonyos típusú beltéri panelekkel szereljük azt fel, ami így megvédi a festéket a kopástól, sérüléstől vagy a szennyeződésektől. 

Mivel még mindig vannak, akik a fehér falakra esküsznek, így át kell gondolni, hogy mi a legjobb megoldás. Dönthetünk úgy, hogy csak bizonyos részeken burkolunk, mint az ágy mögött, a bejárat mellett, vagy éppen a folyosó egy meghatározott magasságában. Mivel az említett felületekkel gyakran érintkezünk, így megoldást jelenthet a fehér falak megóvására. A többi rész viszont maradhat az általunk kedvelt fehér. 

A fából készült burkolat ráadásul természetes hatást kelt, így nem érezzük úgy, hogy túlléptünk volna egy határt. Mielőtt döntésre jutnánk, fontoljuk meg, hogy mire vágyunk, mennyire szeretnénk színes vagy mintás falakat. Szükség esetén használhatunk mintás paneleket, mint amilyen a virágmintás beltéri falburkolatunk.