Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Festék és csempe helyett: burkolat falra, ami mindenhol jól mutat

Festék és csempe helyett: burkolat falra, ami mindenhol jól mutat

A lakások nagy részében még mindig szimplán festik a falakat, esetleg csempét helyeznek fel annak érdekében, hogy tartós és színes legyen a burkolat. Pedig a mai modern világban ennél számtalanszor szebb és jobb megoldások is léteznek: a burkolat falra is kerülhet, például fa-, vagy kőhatású, de még a tapéta sem rossz választás. Más kérdés, hogy hova és milyen típust érdemes választani. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miben érdemes gondolkodni. 

 

Különleges burkolat falra 

A webáruházunkban elérhető burkolatok között nemcsak kültéri, hanem bizony beltéri változatok is kaphatóak. Míg a lakás egyes részein bőven elég, ha lefestjük a falakat, bizonyos terek különleges figyelmet igényelnek, legyen szó a nappaliról, a konyháról vagy éppen a fürdőszobáról. A vizes helyiségek esetében többnyire csempével oldjuk meg a dolgot, pedig akad egyéb stílusos megoldás is, ami szintén jól tud működni.

Bár régebben gyakran használták a vinyl tapétákat, napjainkban azonban léteznek ennél sokkal igényesebb típusok. Csak arra kell ügyelni, hogy a felület megfelelően kezelt legyen, nekünk pedig ne kelljen sok időt tölteni az ápolásával. A legjobb a beltéri falburkolatok között válogatni, hiszen ezek olyan építészeti elemek, amik nemcsak a fal, hanem a mennyezet borítására is alkalmasak lehetnek. Nem véletlen, hogy egyre gyakrabban használják őket, hiszen gyorsan felhelyezhetők és mutatósak. 

Mintás és egyszínű falburkolatok

A Linerio panelek több változatban elérhető burkolatok, melyek háromféle színben készülnek, így nem okozhat gondot olyat felszerelni, amely illeszkedik az otthonunk stílusához. A panelek polisztirol alapanyagúak, amiket a gyártó forró bélyegzőnyomattal vont be. Ez egy olyan modern anyag, amely teljes mértékben újrahasznosítható, könnyű, tartós, nem utolsósorban egyszerűen ápolható. Szükség esetén egyetlen vizes rongy elegendő ahhoz, hogy áttisztítsuk a felületét. Az anyagának, valamint a térbeli felépítésének hála ez a burkolat hozzájárul a belső tér hangszigeteléséhez, emellett még a visszhangot is képes kiküszöbölni. A felszerelés gyors és egyszerű. 

Ami pedig a Tiled Patterns Multiform paneleket illeti, a szürke és sárga árnyalatú kivitelek igen tartósak. Emellett vízállóak, így akár fürdőszobába, konyhába, de még mosókonyhába is remek választásnak bizonyulhatnak. A termék ellenáll a nedvességnek, az ütéseknek, a karcolásoknak, ráadásul könnyen tisztítható, valamint biztonságos az élelmiszerekkel való érintkezés során. A panelek nem fakulnak, tehát nyugodtan helyezhetjük őket naposabb belső terekbe is. 

A dizájn egyedi karakterét annak matt felülete, valamint a szövetre emlékeztető, kellemes tapintású textúrája teszi különlegessé. Jó hír, hogy gipszkartonra vagy párnafára egyaránt rögzíthető, mozgatható, vágható, így a telepítése nem igényel komoly szaktudást sem. 

Kőhatású beltéri falburkolat

Minden otthon egyedi, mindegyik esetében más-más lehetőségeink vannak a lakberendezés kapcsán. Ami azonban közös, hogy képesek inspiráló és motiváló atmoszférát teremteni. Igaz ez a kőhatású változatokra, amelyek időtállóak és tartósak. 

Az évszázadok óta használt anyag inspirálta kollekció megalkotása során a gyártó ügyelt arra, hogy a végeredmény modern és letisztult legyen. A falpanelek között találhatunk gránit-, márvány-, de még betonhatású változatot is. A kollekció különlegessége a tapintható textúra, ami a természetességet tükrözi.