Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Falpanel kisokos: gyakori kérdések és válaszok

Falpanel kisokos: gyakori kérdések és válaszok

A belső tér kialakítása során nemcsak a bútorokra és a kiegészítőkre kell ügyelni, hanem bizony a falak burkolására is. Bár nem sok figyelmet kap, nem árt alapos lenni, amikor választásra kerül sor, hiszen a falpanel jó esetben megóvja a felületet a sérülésektől, szennyeződésektől. Emellett jól bírja a különféle mechanikai behatásokat, az UV-sugárzást, valamint a vizet.

De vajon mit érdemes tudni róluk pontosan? A falpanel kisokosból minden fontos részlet kiderül. Kitérünk arra, hogy miből gyártják őket, milyen színben kaphatóak, valamint eláruljuk, hogyan kerülnek a falra.

Beltéri falburkolatok: miből és hogyan készülnek?

A webáruházunkban kapható belső falburkolatok olyan építészeti elemek, amelyek ideális esetben védik a falat, mennyezetet, a lakó- és kereskedelmi épületeket. Nem véletlen az sem, hogy egyre gyakrabban kerülnek elő, hiszen számtalan előnyük van, amiket építkezés során nem árt figyelembe venni.

A csempehatású beltéri falburkolatok például modern és praktikus megoldást jelentenek a belső tér kialakítása során. Ezek a hagyományos csempék megjelenését utánozzák, azonban PVC-U anyagból készülnek. Ez egy könnyű, tartós, nem utolsósorban könnyen tisztítható felületet eredményező falpanel, amely csempehatású mintázatával közkedvelt megoldásnak számít.

Ott vannak továbbá a Motivo termékcsalád vízálló és könnyen tisztítható változatai, amelyek ideális választást jelentenek konyhákba, fürdőszobákba, valamint előszobákba egyaránt. Tartósak, könnyen kezelhetőek, hosszú évekig védik a falak állapotát.

Mennyire nehéz felszerelni a falpaneleket?

A VILO SPC márványhatású falburkolatok otthonfelújítás és újrabútorozás során egyaránt hasznos elemek lehetnek. Szép és egyedi burkolást eredményeznek, a felszerelésük pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Egy tartós megoldás esetén fontos szempont, hogy a felszerelést követően a helyiség szinte azonnal használható legyen. Senki nem ér rá hetekig várni, hogy beléphessen a házba.

Az SPC vízálló falburkolatok eleget tesznek ennek a kritériumnak. A panelek clickes rendszerrel lettek ellátva, gyorsan és egyszerűen a falra kerülhetnek. A felület megtisztítását követően nincs más dolgunk, mint a burkolatot megfelelő méretre szabni, majd egy ragasztó segítségével felrakni a falra. A fürdőszobai használat esetén fontos, hogy az illesztési réseket szilikonnal is ki kell tölteni, így elkerülhetjük az esetleges szivárgási károkat. Egyetlen hely, ahová nem kerülhetnek, az pedig a gáztűzhely környéke.

Milyen színben és formában kaphatóak?

Minden termékcsalád úgy készül, hogy lehetőleg legalább három változatban és három színben szerezhessük be őket. Igaz ez a Linerio panelekre is, amik szélességükben és mélységükben is eltérnek egymástól. A polisztirol anyagból készült változatok forró bélyegzőnyomattal lettek bevonva. A modern anyag teljes mértékben újrahasznosítható, tartós és könnyű, emellett egyszerűen tisztítható.

Aki viszont inkább a színes vagy mintás falburkolatokat kedveli, annak sem kell csalódnia. Akadnak virágmintás, inspiráló atmoszférát teremtő kivitelek is, amikkel egy kis természetet csempészhetünk az otthonunkba. A botanikai mintákkal ellátott kollekció lehetőséget ad arra, hogy beltéren is közelebb kerüljünk a természethez. Az esztétikus grafikákkal, levelekkel ellátott kivitelek nagyon egyediek, méretre szabhatóak, így szinte bármely otthonban megállják a helyüket.