Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Márvány burkolat használata: hova és milyet?

Márvány burkolat használata: hova és milyet?

A márvány mindig is az elegancia egyik fő jelképe volt. Sosem megy ki a divatból, így manapság is megannyi változatban beszerezhetjük. Lehet szó a konyhapultról, a mosdókagylóról, vagy akár a márvány burkolat használatáról. Sőt, nem kötelező eredeti anyagban gondolkodni, hiszen a márványhatású beltéri falpanelek olcsóbbak, könnyebben felszerelhetőek, emellett kevésbé hidegek, mint az eredeti társaik.

De vajon hova és milyet érdemes használni? Az alábbi írásunkban ezt a témát fejtjük ki részletesebben. 

A márvány anyag az otthonunkban

A webáruházunkban kapható burkolatok között rengetegféle típusból lehet válogatni, ami azért jó, mert így mindenki megtalálja az otthonába legjobban passzoló falpanelt. Más kérdés, hogy a márvány mindig elegáns és modern megoldásnak számít. Nem megy ki a divatból, szinte bármilyen stílushoz és lakberendezéshez remekül illeszkedik. Semleges színeinek köszönhetően könnyedén kiegészíthetjük látványosabb elemekkel.

Ha márvány, akkor a legtöbben a konyhára és a fürdőszobára gondolnak, ez az a két helyiség, ahol ez az anyag legtöbbször előfordul. Sokan esnek azonban abba a hibába, hogy azt hiszik eredeti márványt vásárolnak, aztán a végén kiderül, hogy nem is azt sikerült beszerezni. A márvány drága, sosem volt és sosem lesz olcsó, így azonnal gyanakodjunk, ha kedvező áron találunk ilyen lapokat vagy burkolatokat.

 

Kompromisszumos megoldás

Jó választásnak bizonyulhatnak azonban a márvány burkolatok, azok a csempék, járólapok, falpanelek, amelyek csak “olyanok mintha”, de mégsem. A márványhatású burkolatok kompromisszumos megoldásnak számítanak, hiszen azok számára is ideális opciók, akik nem engedhetik meg maguknak a drága anyagot. Akinek tehát fontos a modern, elegáns, nem utolsósorban időtálló módszer, az nem is dönthetne jobban.

Mivel nem hidegek és bárhova felhasználhatók, a webáruházunkban megvásárolható beltéri falburkolatok tényleg minden szobában és helyiségben jól mutatnak. Sokrétűen alkalmazhatóak, ugyanakkor természetes hatást keltenek. Mivel manapság egyre többen szeretnének az otthonukba naturális színeket, formákat, mintákat és anyagokat, így ezek a panelek bárki számára jó választást jelenthetnek a belső tér díszítésére.

 

A márvány burkolatok kínálata

A Motivo termékcsalád márványhatású burkolatainak nagy előnye, hogy nem csak fehér és szürke színben kaphatóak. A bézs mellett választhatunk kekszbarna, carrara, téli, szürke, méz, ködös, mozaik, valamint barna árnyalatokat egyaránt.

A vízálló, ezáltal könnyen tisztítható panelek ideális választást jelentenek a konyhákba, fürdőszobákba, előterekbe, hiszen tartósságuknak hála hosszú éveken keresztül mutatósak maradnak. A tisztításuk sima felületű, enyhe mosószeres meleg vizes ronggyal javasolt. Lehetőleg kerüljük a durva felületű anyagokat, illetve az erős tisztítószereket.

Fontos: magas hő hatására olvadni kezdenek, így gáztűzhely közelébe a felszerelésük nem javasolt. A konyha ezen részére jobb, ha valami más megoldás után nézünk.

A paneleket bárki könnyedén felszerelheti, még szakember segítségére sem lesz szükség hozzá. Mindössze egy hibrid-polimer ragasztót kell beszerezni, valamint egy hétvégét szabaddá tenni és mehet is a munka.

A termék PVC-U anyagból készül, ami könnyű, vékony, üreges, márványhatással. Egy csomagban 4 db 25 cm széles panel található. Ennek kapcsán fontos megemlíteni, hogy egy panel 0,66 m² -nyi területet takar le, ebből adódóan egy csomag 2,6 m² felületre elegendő.