Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Milyen az ideális modern burkolat? Ezekben érdemes gondolkodni!

Milyen az ideális modern burkolat? Ezekben érdemes gondolkodni!

Milyen az ideális modern burkolat? Ezekben érdemes gondolkodni!

Amikor falburkolatról van szó, akkor a legtöbb embernek azonnal a csempe, esetleg valamilyen tapéta jut az eszébe. Pedig ennél sokkal több és jobb megoldások is léteznek, amelyek nemcsak különlegesek, de mutatósabbak is. A modern burkolat amellett, hogy esztétikus, növeli az ingatlan értékét, valamint ellenállóbbá teszi a falat a különféle behatásokkal szemben. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesen, hogy milyen trendek uralkodnak manapság, legalábbis, ami a falburkolatot illeti. 

A falburkolat nem unalmas, de nem is ódivatú!

A webáruházunkban kapható burkolatok minőségi anyagból készülnek, ezáltal szinte örök életűek. Széles palettánknak köszönhetően egyetlen falburkolatnak sem kell unalmasnak lennie, hiszen az itt kapható változatokkal alternatív burkolat hozható létre, így még a legüresebbnek ható tereket is élettel tölthetjük meg. Nincs könnyű dolgunk, hiszen a nappali esetében a fal színének és mintájának passzolnia kell mind a bútorokhoz, mind magához a lakberendezési stílushoz. Gondoljunk csak bele abba, hogy mennyire illúzióromboló tud lenni egy vintage nappaliban egy barokkos tapéta. Nagyon figyelnünk kell tehát az anyagra, az árnyalatra, valamint a mintázatra.

Éppen ezért érdemes elgondolkodni egy modern burkolaton, amely egyedivé és különlegessé teheti az otthonunkat. Legyen az egy fából készült típus, esetleg egy Linerio panel, mindegyik remek módszer arra, hogy a falak ne legyen többé unalmasak. 

Mi a megoldás, ha modern burkolat telepítése a cél?

A Linerio panelek minden esetben jó megoldást jelenthetnek, hiszen a három változatban és színben kapható burkolatok szélességükben és mélységükben is különböznek egymástól. Ennek köszönhetően pedig bármilyen térhez találhatunk megfelelő típust. A polisztirol paneleket forró bélyegzőnyomattal vonják be, ami igen ellenállóvá teszi a burkolatot. A modern anyag teljes mértékben újrahasznosítható, emellett pedig könnyű és tartós, nem utolsósorban könnyen tisztítható, így gyermekes családokba is jó szívvel ajánljuk. 

Az anyagnak és magának a panelnek a felépítését úgy alkották meg, hogy azok hozzájáruljanak a helyiség hangszigeteléséhez, ráadásul még a visszhangot is kiküszöbölik, főleg egy nagyobb belső térben. A VOX Linerio L-Line antracit színű változata még egy modern lakásban is megállja a helyét. Felszerelése gyors és egyszerű, csupán egy fűrészre vagy egy szűrófűrészre van szükség, hogy azt méretre lehessen vágni.

Hogyan tartsuk tisztán a falburkolatot?

Fontos megjegyezni, hogy nem elég a burkolatot a helyére tenni, néha nem árt egy kicsit gondoskodni is róla. Persze egy kő vagy csempe esetén nem igazán van szükség túlzott odafigyelésre vagy tisztításra, más esetekben viszont a falburkolat ápolása kicsit macerásabb lehet. Nagy szerencse, hogy a Linerio panelek esetében erről nincsen szó, hiszen ha esetleg valami miatt koszosak, porosak vagy piszkosak lesznek, akkor egyszerűen egy rongy segítségével bármikor meg tudjuk tisztítani. 

Ha tehát lakberendezésről van szó, akkor nem feltétlenül a bútor az első, hiszen egy jó falburkolat sokszor többet ér, mint egy mutatós berendezési tárgy. Nem muszáj leragadni a megszokott tapétánál vagy csempénél, gyakran egy modern burkolat sokkal többet ad hozzá az otthonunkhoz. Az említett paneleket konyhában, nappaliban, hálószobában, tárolóban, valamint bármilyen egyéb helyiségben bátran alkalmazhatjuk. Burkolásra fel!