Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Erkély-falburkolat: így teheted elegánssá a külső teret

Erkély-falburkolat: így teheted elegánssá a külső teret

A kültéri burkolás esetében felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen megoldások léteznek az erkély, a terasz fedéséhez. Az erkély-falburkolatok ritkán kaphatóak külön, általában a kültérre tervezett típusokat érdemes használni. Ezek nemcsak a homlokzat burkolására alkalmasak, hanem különlegessé teszik az amúgy unalmas teraszt. Mutatós kinézetüknek és strapabíró anyagaiknak köszönhetően tartósan a helyükön maradnak, miközben védik a falakat.

Az alábbi cikkünkben eláruljuk, hogyan teheted elegánssá a külső teret és a falakat úgy, hogy azokat meg is védd a sérülésektől, szennyeződésektől.

Erre figyelj erkélyburkolat vásárlása esetén

A kültéri burkolatok szinte minden esetben megfelelő választások lehetnek az erkélyre, a teraszra. Ezekkel nem csak a homlokzatot óvhatjuk meg az időjárási viszontagságoktól, hiszen szebbé, otthonosabbá teszik a teret. Akinek van erkélye, az tisztában van azzal, hogy mennyire praktikusan ki lehet használni, még ha csak egy kisebb térről is van szó. Aki pihenésre és szabad levegőre vágyik, annak egy szék és egy asztal is bőven megteszi, ahol ejtőzhet egy keveset. 

A nyári esték hangulatát itt is ki lehet élvezni, bár tény, hogy nem ugyanaz, mintha saját kertünk lenne, azért bizonyos szempontból képes helyettesíteni azt. Ahhoz azonban, hogy ki tudjunk ülni, érdemes lehet otthonosabbá, barátságosabbá tenni a teret. Ehhez a kisebb és nagyobb bútorokon kívül kelleni fog valami, amivel védjük a falat a sérülésektől, emellett szebbé és melegebbé teszi a “kültéri nappalit”.

Festés helyett erkély-falburkolatok

A legtöbb erkélyen csupán a falak festését végzik el, pedig létezik ennél sokkal modernebb és strapabíróbb, valamint dekoratívabb megoldás is, mint a fahatású homlokzati burkolat. Egy kis természetességet csempész az otthonunkba akkor is, ha nincsen egy hatalmas kertünk vagy tanyánk. Lehet szó továbbá beton-, kő-, vagy téglahatású modellekről egyaránt, ezek mind passzolnak egy modern, minimalista, letisztult berendezéshez. Egy csapásra látványossá varázsolják a falat, mindezt hatalmas kiadás és munka nélkül.

Használatukkal egy teljesen új és egyedi erkélyt kaphatunk, akár a főváros közepén is. A melegséget árasztó fával díszített kuckóban bárki szívesen olvas könyvet vagy fogyasztja el a vacsoráját egy hosszú munkanap után. A kültéri falburkolatok kifejezetten olyan körülményekre lettek tervezve, amik miatt nem kell őket félteni az erős napsugárzástól, sem a téli fagyoktól.

Mit kell tudni a homlokzati burkolatokról?

A webáruházunk falpaneljei hosszú élettartammal rendelkezik, a telepítésük pedig sosem volt ilyen egyszerű. Nem igényelnek szakembert, valamint speciális eszközt. Amennyiben egy panel megsérül, könnyen cserélhetőek, nem lesz szükség arra, hogy az egész falat újra szétbontsuk és újraburkoljuk. A falburkolatok legnagyobb előnye a megfizethető ár, ami fontos szempont, főleg, ha az ember nem akar milliókat költeni az erkély felújítására.

A Max-3 homlokzati burkolatokat rendkívüli körülményekre tervezték. Céljuk, hogy leváltsák a rendszeres karbantartást igénylő fémet és fát, miközben megőrzik azok minden pozitív tulajdonságát. A háromrétegű laminált polimer egy innovatív technológia eredménye, amely bármilyen mechanikai behatással elbír. A polimer könnyen formálható és rugalmas, ezáltal a telepítés tényleg gyors és hatékony. Nem korrodálódik, nem pattog le, hosszú időre biztosítja az otthonos teraszt.