Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Nappali burkolatok: ötletek a ház központi terébe

Nappali burkolatok: ötletek a ház központi terébe

A nappali az otthonunk központi helyéül szolgál, itt fogadjuk a vendégeket, általában valamilyen formában kapcsolódik a konyha és étkező párosához. A legjobb egy déli, délnyugati tájolás, de ezt persze nem minden esetben tudjuk így alakítani. Az viszont biztos, hogy ez egyrészt kommunikációs, másrészt pedig egy reprezentatív tér, a család közösségi tere. Fontos tehát, hogy a nappali burkolatokat helyesen válasszuk ki, csak így tudjuk magunkat jól érezni odabent.

Az alábbi cikkünkben ötletekkel szolgálhatunk, amivel melegebbé, otthonosabbá tehetjük a lakás ezen részét.

A nappali funkciója

A webáruházunkban kapható burkolatok azért mozognak ilyen széles skálán, mert sokan nem kedvelik a sötétet, a világosat, a mintásat, esetleg a színeket. A kínálatunknak köszönhetően azonban mindenki megtalálhatja a nappali funkciójához passzoló anyagot, amit aztán nyugodt szívvel fel tud használni ebben a térben.

A nappali egyrészt a vendégfogadás színtere. Ide engedjük be a rokonokat, barátokat, a hozzánk érkezőket. Éppen ezért fontos, hogy ne csak a ruhánk legyen szép, hanem a nappali kialakítása is, hiszen ez szintén közvetít rólunk valamit. Ebben a helyiségben megmutathatjuk, amit amúgy szeretnénk, hogy a külvilág lásson rólunk.

Emellett persze reprezentatív térnek is számít, itt kapnak helyet a gyűjtemények, dekorációk, amelyek az ízlésünket és a társadalmi státuszunkat láttatják. Végül, de nem utolsósorban a család közösségi tere, ahol rengeteg időt töltünk, így nagyon nem mindegy, hogy milyen nappali burkolat kerül a padlóra vagy a falra.

 

Milyen nappali burkolatokban gondolkodhatunk?

Manapság egyre kedveltebbek a melegburkolatok, amik kerülhetnek a padlóra és a falra egyaránt. Ezek képesek akár önállóan is végigvezetni több helyiségen, akár kőburkolatról, akár laminált padlóról, akár fa változatról van szó. 

A fa -valamint a kőhatású panelek az utóbbi években a falakon is hódítanak, így különféle színekben, méretekben, és formákban készülnek. A nappali burkolatok közül természetesen a köves kivitelek a legnépszerűbbek, mert télen felmelegszenek, nyáron pedig kellemesen hűvösen tartják a falakat és a teret. 

Érdemes azonban olyan beltéri panelt választani, amely nem jelent kötöttséget a berendezés kapcsán, tehát a későbbi átalakítások során is jól látszanak. Cserébe viszont kapunk egy hosszú élettartammal rendelkező burkolatot, ami modern hatást kelt a nappaliban. Egy jó minőségű termék a napfény hatására nem sötétedik meg, ellenáll az UV-sugaraknak, valamint a nedvességnek egyaránt. Nem megy ki a divatból, így évekig, évtizedekig nem kell cserén gondolkodni.

Attól függően pedig, hogy milyen színekkel, árnyalatokkal, anyagokkal, valamint bútorokkal párosítjuk, kiváló választást jelenthetnek a modern, a letisztult, a minimál, vagy éppen az antik stílushoz.

 

Miért előnyös a kőburkolat?

A Vilo SPC márványhatású változat az otthonfelújításnál, esetleg átalakításnál nemcsak elegáns megjelenést kölcsönöz a nappali számára, hanem tartós megoldásként szolgálhat. A könnyen felszerelhető panelek kapcsán vízállóságról is beszélhetünk, ami miatt egyszerűen tisztítható és ellenálló.

Amennyiben van gyermek vagy állat a családban, akik gyakran érnek a falhoz, esetleg sérüléseket okozhatnak rajta, ott hatalmas előny lehet egy ilyen kőburkolat. A paneleket SPC technológiával készítették, így a kapcsolódásuknak köszönhetően könnyen egymásba lehet őket illeszteni, így tulajdonképpen bárki felszerelheti őket a falra.