Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Milyen legyen a ház külső burkolata?

Milyen legyen a ház külső burkolata?

A ház külső burkolata legalább annyira fontos, mint a belső elrendezés. A felújítás során természetes, hogy először a nappalinkat rendezzük be, kevésbé érdekel bennünket a homlokzat. Pedig ha belegondolunk, az lesz az a részlet, ami meghatározza az ingatlan kinézetét. Hogy miért? Mert ez az a felület, amit először meglátunk, ha hazaérünk, a vendégek is rácsodálkozhatnak, nem beszélve az utcán elhaladó emberekről. Persze elsősorban magunk miatt kell hangsúlyt fektetni rá.

De vajon milyen legyen az a bizonyos burkolat? Az alábbiakban erről írunk részletesebben.

Miért van szükség homlokzati burkolásra?

Amennyiben később el akarjuk adni a házat, akkor sokkal többért tehetjük meg azt, ha igényesen fest kívülről. Ez a webáruházunkban kapható burkolatok nélkül nehezen megvalósítható. Ezek a panelek óvják a falakat a sérülésektől, az időjárási viszontagságoktól, valamint hő- és hangszigetelnek. Számtalan egyéb előnyt lehetne felsorolni, de összességében ezek azok a dolgok, amik miatt az emberek burkolni szokták a külső felületet.

Belegondolva azonban nemcsak praktikussági, hanem esztétikai okai is vannak annak, ha valaki a ház külső burkolatát helyezi előtérbe. Ha valami nem szép, akkor jó pár milliót lehet rajta bukni egy eladás során. Emellett valjuk be, senki sem szeret hazatérni egy élettelen, színtelen, sokszor vakolatlan lakásba.

Nem árt tehát már az építkezés, illetve felújítás előtt átgondolni a burkolat anyagát sem. Természetesen mindez megoldható utólag is, viszont sok esetben bonyolultabb, több rombolással és átalakítással járhat. A panelekkel viszont gyorsan, hatékonyan, nem utolsósorban megbízhatóan burkolhatjuk be az otthonunkat.

Milyen szerepet tölt be a ház külső burkolata?

Tulajdonképpen egy plusz rétegként szolgál, amely óvja az épületet a környezeti, illetve az időjárási viszontagságoktól. Nagyban meghatározza az otthonunk küllemét, jó hő- és hangszigetelő, emellett elkerülhető vele a páralecsapódás és a penész kialakulása. 

Manapság számtalan különféle anyagból készült megoldással találkozhatunk, így tulajdonképpen semmi akadálya annak, hogy egy adott stílusú épülethez megfelelő burkolatot találjunk. A lényeg, hogy a választott típus megvédje a falakat, csökkentse az energiafogyasztásunkat, emellett persze jól is nézzen ki.

Milyen típusok közül választhatunk?

A Max-3 homlokzati burkolat felszereléséhez tartószerkezetre van szükség, ami készülhet falra erősített falécből, de akár fémből is. A panelek előnye, hogy vízszintesen és függőlegesen is felkerülhetnek. Hétféle színben elérhető: hamu, bükk, aranytölgy, méztölgy, natúrtölgy, winchester tölgy.

Ez a kivitel rendkívüli körülményekre tervezett technikával készült. A célja, hogy kiváltsa a rendszeres karbantartást igénylő faburkolatokat, megőrizve azok minden jó tulajdonságát. A háromrétegű megoldás ellenáll minden mechanikai behatásnak, a polimer anyag pedig könnyen formálható és rugalmas. 

Nagyon egyszerűen telepíthető, nem megy tönkre, nem pattog le, nem kopik ki, nem fakul a színe, még magas UV-sugárzás hatására sem. Esetében nincs szükség utólagos kezelésre vagy festésre. A 3 réteg miatt jobban ellenáll a szélsőséges időjárási viszontagságoknak. Emellett nem porosodik, nem tapad meg rajta a por, hiszen öntisztító. Bőven elég, ha évente egyszer átmossuk a felületét.

A homlokzati burkolás tehát nem egy ördögtől való dolog, nem drága, gyorsan megvan, cserébe sokkal szebb, energiahatékonyabb és időtállóbb lesz az otthonunk.