Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Így lesz tökéletes a fürdőszoba falburkolat

Így lesz tökéletes a fürdőszoba falburkolat

Manapság egyre többen unják a fürdőszobai csempét, helyette olyan alternatívákat keresnek, amelyek időtállóak, elegánsak, “szobaszerű” hangulatot keltenek. Az esztétikai igények mellett az egyik legfontosabb, hogy olyan anyaggal dolgozzunk, amely vízálló, és bírja a magas páratartalmat. A fürdőszoba falburkolat akkor lesz tökéletes, ha jól tolerálja a hideg és meleg hőhatásokat, a nedvességet, ha díszít, burkol, szigetel. Bár gondolhatjuk, hogy nehéz ilyenre lelni, azért nem lehetetlen küldetés.

Az alábbiakban arról írunk részletesebben, hogyan lesz kifogástalan a burkolás, milyen alternatívákban érdemes gondolkodni csempe helyett. Kitérünk arra, hogyan szerelhetőek fel a mai modern burkolatok, valamint arra, hogy mivel lehet őket hatékonyan tisztítani.

Fürdőszoba falburkolat otthonra

A webáruházunkban kapható falpanelek között olyan megoldásokkal találkozni, amelyek biztonságos burkolást tesznek lehetővé. Amennyiben tervezés előtt állunk, nem árt pár dolgot figyelembe venni, hiszen nagyon nem mindegy, hogy milyen anyagból, milyen megoldással készül az a bizonyos burkolat. Az anyagnak garantáltan vízzárónak kell lennie, hiszen a zuhanykabinban is biztonságosan akarjuk használni. A PVC-ből készült, esetleg a 3D hatású változatok mind jól mutathatnak az otthonunkban.

Ezek fő előnye, hogy már szinte bármilyen színben és mintázattal beszerezhetőek. Akadnak olyanok, amelyek a márványt, a fát, a követ, esetleg a téglát utánozzák. Fürdőszoba falburkolatként a legjobb a márvány kivitelt választani, főleg akkor, ha kedveljük a modern hatású dolgokat.

A használatuk során nem fenyeget bennünket a penészesedés veszélye sem, hiszen a felszerelésükhöz sem glettre, sem pedig habarcsra nincsen szükség. Mindössze pontos méréseket, tiszta vágásokat kell ejtenünk, és a megfelelő ragasztót és tömítőanyagot érdemes használnunk.

 

Márványhatású burkolat

A Motivo termékcsalád vízálló és könnyen tisztítható megoldása ideális választás fürdőszobába, de még a konyhába is felkerülhet. Mivel tartós, így hosszú éveken át kiváló teljesítményt tud nyújtani, nem kell cserélni, és javítani sem szükséges. A falpaneleket bárki könnyedén felszerelheti, mindezt szakember segítsége nélkül. A burkoláshoz kizárólag egy hibrid-polimer ragasztót kell beszerezni, amivel a falra lehet rögzíteni őket.

A nálunk kapható változat csomagonként 4 darab 25 cm széles panelt tartalmaz. Egy lap 0,66 m²-nyi területet képes lefedni, ebből adódik, hogy egy csomag 2,6 m²-re elegendő. PVC-U-ból készült, amely egy könnyű, vékony, üreges megoldás, mindez márványhatással párosul. 11 színben elérhető, így kapható arany, bézs és fehér márvány, kekszbarna, carrara és téli márvány, szürke, barna, méz, köd, valamint mozaik. 

 

Hogyan szerelhető fel?

A burkolás kétféle módon lehetséges. Sima és egyenletes falfelület esetén csupán a falfelületet kell megtisztítani, majd balról jobbra mehet is a felszerelés. A burkolat hátuljára S alakban érdemes a ragasztót felvinni, a sorrendet pedig szintén a hátoldalon találhatjuk. Amennyiben viszont hibás és nem egyenletes a fal, akkor először azzá kell varázsolni. Erre a legjobb módszer egy párnafával történő korrekció, aminek távolsága 40 cm-nek kell lennie. A burkolatokat a jobb oldalon a kapocsnál célszerű erősíteni, ezáltal a tűzés láthatatlan marad, nem rondít bele az összképbe.

A tisztítása pedig enyhe mosószeres-vizes ronggyal lehetséges, mindenképpen kerüljük a durva felületű anyagokat, és persze az erős és maró hatású tisztítószereket.