Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Kőhatású homlokzati burkolat: mikor és milyet válasszunk?

Kőhatású homlokzati burkolat: mikor és milyet válasszunk?

A homlokzati burkolatok esetében a választásra nagy hatással van az ingatlan külső megjelenése. Aki szeretné, hogy az összhatás természetes legyen, annak a kőhatású homlokzati burkolat a legjobb megoldás. Akadnak homogén, valamint réteges falszerkezetre való megoldások, de igen sok egyéb burkolat közül is válogathatunk. A kőmotívum azonban mindig időtálló és stílusos marad, nem megy ki a divatból, így nem kell azt csak emiatt idő előtt lecserélni.

Az alábbiakban eláruljuk, hogy mikor és milyen homlokzati burkolatot érdemes választani. Kiderül az is, hogy miért ajánlott ezeket használni, milyen funkciójuk van a szigetelésen kívül.

Elegáns és természetes hatású burkolatok

A homlokzati burkolatok választékában számtalan kültéri változatot találhatunk, amelyeket rendkívül egyszerűen rögzíteni tudunk a külső falakra. A fagyálló elemek többsége természetes anyagból készül, kinézetük megidézi a természetes köveket, amelyek tartósak és időtállóak. Ideális választást jelentenek szinte bármely ingatlan esetében, hiszen vízállóak, jó szigetelést eredményeznek, emellett mind hő-, mind pedig hangszigetelés szempontjából megbízhatóak.

Egy jó burkolat fagyálló, bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat, nem beszélve arról, hogy szinte bármilyen felületen használható. Ezek az anyagok könnyűek, így szinte bárki felszerelheti őket, ami ráadásul egyedivé és értékessé teszi az ingatlant. Ha tehát eladásra kerülne a sor, akkor valószínűleg többért el tudjuk adni, így beruházásként is megéri elvégezni a burkolást.

Miért a kőhatású homlokzati burkolat?

A kőhatású homlokzati burkolat felszereléséhez tartószerkezetre lesz szükség, ami készülhet falra erősített falécekből, valamint fémprofilokból egyaránt. A panel anyaga polipropilén, amely remek választás, ha tartós és minőségi megoldást keresünk az otthonunk falainak megóvásához.

Ezeket a paneleket a természetes anyagok ihlették, amiket már évszázadok óta gyakran használnak az ingatlanok homlokzatának burkolására. A strapabíró és könnyű elemek lehetőséget adnak arra, hogy az épületet hatékonyan és gyorsan burkoljuk. Nem kell hónapokat várni a szakemberekre, hiszen akár mi magunk is megoldhatjuk a feladatot. A kőhatású változat igazi vidéki stílust kölcsönöz az épület számára.

Esztétikus és természetes megjelenés, 1,125 m hosszúság, valamint 1 m hasznos szélesség jellemzi őket. A magasságuk 0,44 m, egy panellel tehát 0,42 m²-nyi területet fedhetünk le. Egy csomagban összesen 10 darab ilyen burkolat található, ami azt jelenti, hogy egy doboz 4,2 m²-re elegendő. A kőhatású burkolat hatféle színben érhető el webáruházunk kínálatában. Választhatunk a bézs sötétebb, világosabb változataiból, illetve vöröses-barnás, szürke, valamint sötét árnyalatokból.

Mit kell még tudni róla?

A kollekció a valódi követ utánozza le, ihletet merítve ezzel az európai kulturális örökségből. A felület tömör kőre és homokkőre emlékeztet, amely ötvözi a szépséget és a funkcionalitást. A gyors, praktikus és költséghatékony megoldás bármely épületmagasság esetében megállja a helyét.

Ütésállóak, ami azt jelenti, hogy a panelek nem sérülnek még a változó időjárási viszonyok között sem. A megfelelő felszereléssel azonban segíthetjük az épületfalak szellőzését is, ami megóvja a penészesedéstől és a nedvességtől. Ha mindez nem lenne elég, akkor a termékeket kombinálhatjuk más homlokzati burkolatokkal, a gyártó pedig 30 év garanciát is vállal rájuk.