Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

A belső burkolatok használata – miért számítanak jó megoldásnak?

A belső burkolatok használata – miért számítanak jó megoldásnak?

A belső burkolatok olyan építészeti elemek, amelyeket a falak, néhány esetben a mennyezetek borítására használhatunk fel lakó- vagy kereskedelmi épületekben. Egyre gyakrabban kerülnek elő, köszönhetően a számtalan pozitív tulajdonságuknak, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venni a tervezés és az építkezés, átalakítás során. Amellett, hogy növeli az ingatlan értékét, megóvja a falakat a foltoktól és sérülésektől. 


De vajon miért ennyire jó megoldás a belső burkolat használata? Ebben a cikkben minden előnyről beszámolunk, eláruljuk, hogy kinek érdemes ezt választania.

Érvek a belső burkolatok alkalmazása mellett

A webáruházunkban kapható kivitelek esztétikai értéket adnak az ingatlan számára. Manapság rengeteg különféle anyag létezik, ami lehetővé teszi a tervezőknek és a tulajdonosoknak, hogy kifejezzék az egyedi stílusukat. Lehet szó kő- vagy éppen fahatásról, a természetesnek tűnő megoldás mindig a legjobb választás, ha időtálló burkolatot keresünk otthonra. A megfelelően kiválasztott típus ugyanis nagyban meghatározza majd a belső tér enteriőrjét és hangulatát. 

Másik remek tulajdonsága, hogy segíthet az energiahatékonyság javításában. Plusz szigetelő réteget ad hozzá a falhoz, amivel hozzájárul az épület hőmegtartásához télen és nyáron egyaránt. Ennek hála pedig még a fűtési és hűtési költségek is csökkenthetőek. Néhány belső falburkolat pluszban még hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami segíthet a külső zajokat kint tartani. 

 

Mikor lehetnek jó megoldások?

Kisgyermekes, esetleg kisállatos családban a falburkolat védelmet nyújthat a falak számára. Ezek ugyanis megvédik a felületet a sérüléstől, kopástól, vizesedéstől, foltoktól. Könnyen tisztíthatóak, így nem gond, ha a gyermek véletlenül filccel rajzol rájuk. 

Nem utolsósorban például a VOX Kerradeco falburkolat segíthet a térrendezésben, a stílus kialakításában, az egyediség megteremtésében. Egy jól megválasztott belső panel vagy dekor sokkal funkcionálisabb, mint egy hagyományos fehér fal. Növeli a rendelkezésre álló teret, megkönnyíti a mindennapokat, komfortosabbá és otthonosabbá teszi a lakás belső terét. Mivel ugyanolyan egyszerű tisztán tartani, így nem kell aggódni a piszok miatt sem, hiszen egy egyszerű rongy segítségével bármikor letörölhetjük a felületét. 

 

Mire képesek a Kerradeco panelek?

A Grey Forest panel egy semleges szürke és bézs árnyalatú, igen mutatós, otthont öltöztető típus. A zöld növényekkel és fával díszített változattal remek összhatást érhetünk el. A tartós Kerradeco panelek vízállóak, így számos helyen nyújthatnak segítséget. A gyártó annyira bízik benne, hogy 10 év garanciát vállal rá, hiszen tudja, hogy garantáltan kitartanak addig.

Másik megoldás a Hanging Plants panelek, amelyek mintája a zöld különböző árnyalatait tartalmazza. Az akvarell stílusú növényi motívumok jól passzolnak hagyományos, sima és természetes bútorokhoz, valamint kiegészítőkhöz. Remek választás retro, vintage, de akár egy modern otthonba is, ahol csak egyetlen falat akarunk feldobni és különlegessé tenni. 

A panelek mindegyike fenntartható, újrahasznosított anyagból készülnek. A színek intenzitásáról pedig a remek minőségű, matt védőlakk gondoskodik. A dizájn egyediségét az említett matt felület, valamint a szövetre emlékeztető, kellemes tapintású textúra hangsúlyozza ki igazán.