Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Kérdése van? Hívjon minket! +36703845539

Blog

Homlokzati burkolat: tippek az elegáns otthon létrehozásához

Homlokzati burkolat: tippek az elegáns otthon létrehozásához

Homlokzati burkolat: tippek az elegáns otthon létrehozásához

A homlokzati burkolat fő célja, hogy megóvja az épület és a falak állapotát, ennek hála sokkal tartósabbá válik. Nem beszélve arról, hogy a panelek segítségével jobb hőszigetelést érhetünk el, valamint az ingatlan értékét is növelni tudjuk. Ez akkor lehet előnyös, ha később tervben van az eladás, hiszen így az épület jóval többért kelhet el, mint burkolat nélkül. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan lehet elegáns otthont létrehozni homlokzati burkolat segítségével. 

A homlokzati burkolat választása

A webáruházunkban kapható burkolatok között nem nehéz választani, hiszen csak a színt és a stílust kell eldönteni. De legelőször kezdjük azzal, hogy a burkolás kikövezett útjának első állomása nem más, mint az igény felmérése és persze a tervezés. Ehhez nem árt tudni a homlokzat, illetve a falak méreteit, de jó, ha vannak elképzeléseink a dizájnról, hiszen fontos, hogy a szemünk előtt lebegjen a cél. A végeredmény ugyanis egy igazán elegáns otthon lesz, amelyről már kívülről látszik, hogy a lakók imádják a természetességet, az egyszerűséget és az eleganciát. 

Ehhez nincs más teendőnk, mint rajzolni, mérni, tervezni, próbálni, utánajárni és kérdezni. Addig gondolkodjunk, amíg tényleg úgy nem érezzük, hogy megvan az, amire régóta vágytunk. Az elképzelés tehát lényeges, hiszen enélkül nem fogjuk tudni, hogy milyen kültéri homlokzati burkolatok közül érdemes válogatnunk. Ha már az elején rosszul mérjük fel a lehetőségeket, akkor bizony előfordulhat, hogy emiatt a folyamat megakad, de még az sem kizárt, hogy a burkolás végül nem történik meg.

A pénz kérdése

Nem mehetünk el szó nélkül a költségvetés mellett sem, hiszen valljuk be, egy burkolás, egy felújítás sosem két forintba kerül. A pénz kérdését sokan alulbecsülik, hiszen gyakran csak az alapanyaggal és a munkadíjjal számolnak, pedig ennél jóval többe kerül majd a folyamat. Ehhez ugyanis még hozzájön a bontási költség, a konténer bérlése, ahová a törmeléket tesszük, de kelleni fognak plusz eszközök és egyéb alapanyagok. Ezekre nemcsak a belső burkolás esetén van szükség, hanem bizony kint is, persze attól függően, hogy milyen típusban és stílusban gondolkodunk. 

Nem árt tehát költségvetési tervet készíteni, lehetőleg egy kis ráhagyással, hiszen nem várt kiadásokkal mindig számolni kell. 

Milyen homlokzati burkolatok közül válogathatunk?

Az egyik legjobb megoldás a Kerrafront soft antracit egylapos homlokzati burkolat, amelyből többféle szín és méret is létezik. A modern megoldás egyáltalán nem igényel karbantartást, ami főleg akkor jön jól, ha nem akarunk később azzal foglalkozni, hogy a burkolatot fessük vagy ápoljuk. Ez ugyanis nemcsak pénz, de sok idő is, amiből manapság mindenkinek igen kevés van. 

Az innovatív technológia lehetővé teszi, hogy a Kerrafront panelek tartósak legyenek, emellett ellenállnak a változékony időjárási viszonyoknak, nem fakulnak, és nem is deformálódnak. Nem gond nekik a napfény és a magas hőmérséklet sem, emellett jó levegőkeringést biztosítanak, megakadályozzák a penész kialakulását. 

A paneleket a könnyű súlyuknak és a beépített kapcsoknak hála gyorsan és egyszerűen a helyükre lehet tenni. A vízálló megoldás vágott élei nem igényelnek semmilyen további védelmet. Nem véletlen, hogy a gyártó 10 év garanciát vállal rá, hiszen a természetes kő és ásvány ihlette kollekcióban eddig még senkinek sem kellett csalódnia. A négy színben és két változatban elérhető homlokzati burkolat követi az építészet aktuális trendjeit. 

Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a homlokzatot modern és sík felületű burkolattal lássuk el.